Kies in 6 stappen de zonnebril die bij je past

Kies in 6 stappen de zonnebril die bij je past

Je zonnebril is een kenmerkend onderdeel van jouw unieke stijl, je personal brand. Maar hoe bepaal je of een bril jouw uitstraling versterkt? Ga je bij de aanschaf af op het advies van de verkoper, de mening van je vrienden of pas je tientallen brillen? Met onderstaand stappenplan weet je precies waar je op moet letten en kies je gericht de zonnebril die bij je past.

Kies de zonnebril die bij je past

Stap 1: Recht of rond

Ook bij de keuze van een zonnebril is onze Recht–Rond Formule van toepassing. Voor het creëren van een charismatische uitstraling draait alles om harmonie en neem je de karakteristieken van je hoofd als uitgangspunt. De contouren van je hoofd bepalen grotendeels de vormgeving van je bril. Bestaat de vorm van jouw hoofd voornamelijk uit rechte lijnen? Past de omtrek meer in een rechthoek of een driehoek? Ga dan voor een montuur dat ook hoofdzakelijk uit rechte lijnen bestaat. Bestaat de omtrek van jouw hoofd uit vloeiende lijnen, zie je meer een ovaal of een cirkel? Dan staat een bril met overheersend vloeiende lijnen jou juist goed. Zorg dat de onderkant van het montuur overeenkomt met de vorm van jouw kaaklijn.

Stap 2: Grof of fijn

Los van mode, bepaalt de botstructuur van jouw gezicht de grootte en de zwaarte van het montuur. Bij een wat robuuste botstructuur past een stevig montuur met brede pootjes. Bij een meer fijne botstructuur een fijn montuur met smalle pootjes.

Stap 3: Regelmatig of onregelmatig

Jouw gezichtscompositie kan regelmatig of onregelmatig zijn. Ook dit kenmerk dient in de vormgeving van je zonnebril terug te komen. Bij een regelmatig montuur zijn alle lijnen van dezelfde dikte, zowel rondom de brillenglazen als die van de pootjes. Bij een onregelmatige model is er veel variatie in het lijnenspel.

zonnebril met regelmatig montuur zonnebril met onregelmatig montuur

Stap 4: Lengte- of breedte werking

Een bril kan optisch voor je werken. Het kan jouw gezicht breder of langer laten lijken. Toont jouw gezicht wat lang? Dan past bij jou een montuur dat verbredend werkt. Komt jouw gezicht wat breed over en zou je die optisch willen versmallen? Dan is een zonnebril met lengtewerking voor jou optimaal.

zonnebril met breedte werking zonnebril met lengte werking

Stap 5: Hoge of lage neusbrug

Besteed ook aandacht aan de neusbrug. Een lage neusbrug verkort optisch de neus. Een hoge neusbrug, dat wil zeggen op meer gelijke hoogte met de bovenkant van de brillenglazen, laat een neus juist langer lijken.

zonnebril met lage neusbrug zonnebril met hoge neusbrug

De breedte van een neusbrug heeft ook impact. Een voor jou te smalle neusbrug legt een accent op je neus en maakt deze meer prominent aanwezig. Valt je bij het passen van een zonnebril je neus op, let dan op de vorm van de neusbrug.

Stap 6: Algemene tips

De bovenkant van een brilmontuur reageert op de lijn van je wenkbrauwen en op de hoogte en breedte van je voorhoofd en soms ook op je haargrens. Vaak staat het aantrekkelijker als de bovenzijde van het montuur niet boven je wenkbrauwen uitkomt. De onderkant van een brilmontuur gaat een wisselwerking aan met de vorm van je wangen en kan deze bijvoorbeeld zwaarder en boller doen overkomen. Besteed ook hier aandacht aan.

Categorieën Blog