Hoe krijg je een charismatische uitstraling?

Hoe krijg je een charismatische uitstraling?

In het creëren van een charismatische uitstraling speelt kleding een belangrijke rol.

Kleding is van grote invloed op lichaamshouding en beweging en op je zelfvertrouwen. Het bepaalt in sterke mate het beeld dat je neerzet en de boodschap die je overbrengt.

Charismatische uitstraling

Het is een wijdverbreid misverstand dat je charismatisch en overtuigend overkomt als je verzorgd en formeel gekleed gaat. Net zo is kleding waarin je je goed voelt niet altijd passend bij je persoonlijkheid. Vaak heeft dit met gewenning te maken.

Je gelaatsvorm, gezichtscompositie, lichaamsbouw en lichaamsverhoudingen zijn uniek. Kleding die het goed doet voor de een, doet dit niet voor de ander. En dan hebben we het niet over de stijl, maar puur over de vormgeving van kleding.

De Recht-Rond Formule

Om effectief te communiceren en een charismatische uitstraling te hebben dient je kleding en accessoires allereerst je identiteit en innemendheid visueel te versterken. Om op eenvoudige wijze te leren zien welke kleding je optimaal recht doet, heb ik de Recht-Rond Formule ontwikkeld. Met deze beproefde formule leer je op een snelle en systematische wijze zien en ontdekken wat de diverse vormgevingsaspecten in kleding met je uiterlijk, innerlijk en boodschap doen. De Recht-Rond Formule geeft je handvatten om zelf het beeld dat je neerzet te beïnvloeden, te versterken en in overeenstemming te brengen met je persoonlijkheid en boodschap. Zelfs het aanpassen van een klein detail heeft groot effect op je totaalbeeld en daarmee op de interactie en je persoonlijke effectiviteit.>

Je hoofd is uniek en bepalend voor je kleding

Je hoofd is uniek

Bij de Recht-Rond Formule spelen de vorm van het hoofd en de gezichtskarakteristieken een belangrijke rol. Je hoofd is uniek en gaat altijd met de kleding die je draagt een wisselwerking aan. Het effect van deze wisselwerking bepaalt in sterke mate het beeld dat je neerzet en de impact ervan. Het hoofd, zo kenmerkend voor de eigenheid en altijd zichtbaar, vormt de basis voor een kledingkeuze die de persoonlijkheid versterkt.

Met kleding en accessoires die je persoonlijkheid versterken, kun je vervolgens ijzersterke combinaties maken, afgestemd op doel, doelgroep en gelegenheid. Je lichaamshouding, -beweging en gezichtsexpressie completeren het beeld dat je neerzet en de boodschap die je overbrengt.

Is kleding je instrument of je valkuil?

Doe gratis de mini-cursus.

Start nu   ❯