Over ons

CharismaGids.nl logo

Met CharismaGids.nl ontdek je hoe je jouw uitstraling positief beïnvloedt en hoe je beeld, persoonlijkheid en boodschap met elkaar in overeenstemming brengt. We zijn ervan overtuigd dat een karaktervolle profilering bijdraagt aan het bereiken van je doelen. Offline (in persoon) én online is het belangrijk hoe je overkomt.

Authenticiteit en charisma gaan hand in hand. Authentiek zijn is een keuze. Hoe authentieker je jezelf neerzet, dus hoe meer vanuit en passend bij jezelf, des te groter je kansen op persoonlijk en professioneel succes. We voelen meestal feilloos aan of iemand wel of niet authentiek is. Je kunt echter leren ‘echt’ te zijn en je persoonlijkheid zichtbaar te maken, zodat je anderen het juiste gevoel over jou meegeeft.

Mensen die wij als charismatisch ervaren, zijn authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig. Ze wekken sympathie en positieve verwachtingen op. Je kunt niet van jezelf zeggen dat je charisma hebt. Het is de perceptie die een ander van je heeft. Door charismatische kenmerken te ontwikkelen en te trainen kun je deze perceptie beïnvloeden. Charisma betreft uiterlijk, innerlijk en mindset. Wij zorgen ervoor dat je uiterlijk je innerlijk versterkt en andersom. Pas als je binnen- en je buitenkant met elkaar in balans zijn, kun je jezelf volledig ontplooien en komen je talenten tot hun recht.

Bij CharismaGids.nl kijken we naar de naar de totale uitstraling. Niet alleen in het persoonlijk contact maar ook hoe je je online profileert. Je maakt optimaal gebruik van je eigen kracht als het beeld dat je neerzet in evenwicht is met je persoonlijkheid en boodschap, online en offline.

CharismaGids.nl is ontwikkeld door Lida van Doorn en Roeland de Vos. Lida is gespecialiseerd in de persoonlijke uitstraling, Roeland in de online uitstraling en de mindset.

Opdrachtgevers

Een greep uit de opdrachtgevers: CDA-partijbureau, Deloitte Group, Europees Parlement, Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam, Ministerie van Financiën, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Rabobank Nederland, Shell International BV, Ockeloen & Kiene, Steenkampinstituut.

In de media

Benieuwd naar wat er in de media verschenen is over CharismaGids, Lida van Doorn en Roeland de Vos? Bekijk onze In de media pagina. De artikelen gaan terug tot 1994, toen Lida van Doorn haar onderneming startte.

Lida van Doorn

Lida van Doorn

Al meer dan 25 jaar traint en adviseert Lida van Doorn mensen uit het bedrijfsleven en de politiek. Zij is een expert in het ontwikkelen van charisma en het versterken van uitstraling en visuele overtuigingskracht. Haar sterke kwaliteiten zijn haar observatietalent, kennis van vormgeving en analytisch vermogen en haar heldere en gestructureerde manier van kennisoverdracht.

Ze startte haar loopbaan als docent mode, kleding en modepresentatie. Vervolgens koos Lida voor het ondernemerschap. Ze opende haar eigen winkel annex ontwerpstudio. In opdracht ontwierp ze kleding voor zakelijke doeleinden, avondkleding en kleding voor op het podium; ontwerpen die de uitstraling en uniciteit van de drager versterkten en de persoonlijke boodschap ondersteunden. Tevens gaf ze workshops en individueel advies in het versterken van persoonlijke uitstraling. Ze verlegde het accent al snel van kledingontwerpen naar training en coaching, omdat ze zag dat de impact van vormgevingsaspecten op uitstraling en effectieve communicatie in bedrijfstrainingen onderbelicht bleef. Daar lag haar missie.

Werk aan je charismaOvertuigen door uitstraling

Lida heeft een systematiek ontwikkeld om een charismatische kledingstijl te creëren: de Recht-Rond Formule. Ze had geconstateerd dat harmonie tussen de karakteristieken van iemands hoofd en kleding de sleutel is voor een charismatische uitstraling. Haar formule is gebaseerd op het versterken van de drie pijlers van charisma: authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid. In 2009 verscheen van Lida Overtuigen door uitstraling – Een visuele ontdekkingstocht naar jezelf, waarmee ze een vernieuwende blik wierp op de relatie tussen kleding, communicatie en persoonlijke effectiviteit. Haar nieuwste boek Werk aan je Charisma – Authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig overkomen verscheen in 2019. Benieuwd naar dit boek? Lees er hier meer over.

Roeland de Vos

Roeland de Vos

Roeland helpt je met het creëren van een charismatische mindset en een krachtige online profilering.

Uit eigen ervaring weet Roeland hoeveel verschil het maakt wanneer je je serieus bezig houdt met je uitstraling en mindset. Na het afronden van zijn studie Industrieel Product Ontwerpen was het voor hem tijd voor verandering. Hij was single, te zwaar en had geen conditie. Samen met Lida ging hij aan de slag met zijn uiterlijk en zelf ging hij aan de slag met zijn innerlijk. Roeland heeft honderden uren besteed aan het ontwikkelen van zijn mindset. Hij veranderde van een ingetogen, verlegen persoon naar een charismatische persoonlijkheid.

Hij weet als geen ander hoe het is om uit je comfort zone te stappen. Iets wat hij zelf regelmatig doet door zichzelf uit te dagen met extreme sportevenementen. Hij beschikt over verschillende strategieën om een positieve mindset te ontwikkelen en je doelen te bereiken, bij zowel ondernemers als werknemers.

Zijn oog voor design als Industrieel Product Ontwerper past hij toe bij het beoordelen, creëren en verbeteren van websites voor bedrijven. Hij brengt het karakter en onderscheidend vermogen van de onderneming naar boven. Hij doet dit door in gesprek te gaan over het karakter van het bedrijf, de doelen en de doelgroep en vertaalt dit in de uitstraling van de website. De kennis die hij opgedaan heeft bij het creëren van CharismaGids.nl deelt hij graag met anderen.

Is kleding je instrument of je valkuil?

Doe gratis de mini-cursus.

Start nu   ❯