Over ons

CharismaGids.nl logo

We zijn ervan overtuigd dat een karaktervolle profilering bijdraagt aan het bereiken van je doelen. Pas als je binnen- en je buitenkant met elkaar in balans zijn, kun je jezelf volledig ontplooien en komen je talenten tot hun recht. Innerlijk en uiterlijk versterken elkaar. Werken aan een charismatische uitstraling vergroot je zelfbewustzijn, overtuigingskracht en persoonlijke effectiviteit.

Je wordt als charismatisch ervaren als je een authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig beeld van jezelf neerzet. Het draait niet om uiterlijke schoonheid. Het dragen en uitdragen van je persoonlijkheid is de basis om charismatisch over te komen.

Je kleding is het fundament, je houding en beweging completeren. Als je namelijk kleding draagt die bij je past, die jouw eigenheid onderstreept, ga je vanzelf al meer ruimte innemen en zelfbewuster bewegen.

CharismaGids.nl is ontwikkeld in samenwerking met charisma-expert Lida van Doorn en Roeland de Vos.

Duurzaamheid

We zijn voor een duurzame garderobe

Kleding is voor ons geen wegwerpartikel. We zijn voor een duurzame garderobe. Als je weet welke kleding bij je past, je een eigen unieke stijl creëert, geniet je langer van je kleding. Als je niet de laatste mode volgt en gaat voor kwaliteit, hoef je je garderobe niet steeds te vernieuwen en draag je een steentje bij aan het verminderen van de gigantische textielafvalberg.

Opdrachtgevers

Een greep uit de opdrachtgevers van Lida: CDA-partijbureau, Deloitte Group, Europees Parlement, Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam, Ministerie van Financiën, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Rabobank Nederland, Shell International BV, Ockeloen & Kiene, Steenkampinstituut.

Shell Rabobank Deloitte Ministerie van Financiën CDA-partijbureau Advies bureau voor onderwijs

Lida en Roeland zelf aan het woord

Lida van Doorn

Lida van Doorn

Veel mensen doen zichzelf tekort omdat zij hun visuele mogelijkheden niet optimaal benutten. Zoveel potentieel komt niet tot zijn recht. Daar wil ik graag verandering in brengen.

Uitstraling doet ertoe. Het speelt een grote rol in de visuele communicatie. Als je effectief wilt communiceren, dan is het beeld dat je van jezelf neerzet van grote betekenis. Ik wil je laten ontdekken hoe je je uitstraling versterkt en in balans brengt met je persoonlijkheid en boodschap. Dit heeft ook positieve invloed op je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn.

Het beeld dat mensen van zichzelf neerzetten, boeit me. In 1992 opende ik met mijn jarenlange ervaring als docent in vormgeving van kleding, mode en presentatie een eigen studio: Lida van Doorn Couture & Styling. Ik ontwierp kledingstukken die de persoonlijkheid versterken en de persoonlijke boodschap ondersteunen. Creaties voor zakelijke doeleinden, bijzondere gelegenheden en voor op het podium. Tevens verzorgde ik workshops en gaf ik individueel advies in het versterken van de persoonlijke uitstraling met kleding.

Ik ontwikkelde nieuwe trainingen en richtte me ook op houding en beweging. Het ontwerpen van kleding verdween naar de achtergrond. Ik ontdekte de wetmatigheden en de systematiek in hoe je met kleding je authenticiteit versterkt. Dit leidde tot de succesvolle Recht-Rond Formule. De stijl die voortvloeit uit de Recht-Rond Formule noem ik de ‘charismatische kledingstijl’.

Roeland de Vos

Roeland de Vos

Het beste in mensen naar boven halen, dat is wat ik wil. Er voor zorgen dat ze goed in hun vel zitten.

Ik help bij het vormgeven van een charismatische mindset en online uitstraling. Bij je mindset gaat het erom hoe je jezelf ervaart en obstakels overwint. Bij je online uitstraling draait het om hoe je jezelf en je onderneming online op de kaart zet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitstraling van je website of social media. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om ook stil te staan hoe je online overkomt.”

Is kleding je instrument of je valkuil?

Doe gratis de mini-cursus.

Start nu   ❯