Organisaties

Meer charisma ontwikkelen

 • Wil je als professionals of team meer charisma ontwikkelen?
 • Effectief communiceren en je visuele overtuigingskracht versterken?
 • Ontdekken hoe je de eigen uitstraling optimaal managet?
 • Met meer resultaat invloed uitoefenen op dagelijkse werksituaties en daarbuiten?

Dan zijn onderstaande trainingen voor jouw team. Met de beproefde methode van Lida van Doorn en haar inspirerende aanpak leren jullie op een snelle en systematische wijze zien en ontdekken wat kleding, houding en beweging met uiterlijk, innerlijk en impact doen.

Kijken, vergelijken, zien, ervaren en ontdekken. Het zijn de pijlers van onze trainingen. De trainingen hebben een bijzonder persoonlijk karakter. Het is gericht op het analyseren, interpreteren en vergroten van de persoonlijke uitstraling en effectiviteit. Daarbij hanteren we drie sleutelbegrippen: authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid.

Voor organisaties analyseren we ook foto’s op beeld, boodschap en perceptie. Elk beeld vertelt een verhaal. Wat zegt jullie beeldverhaal over persoonlijk imago, de campagne of de bedrijfsidentiteit? Goed gekozen beeld kan het verschil maken!


Populair

Maak kennis met je uitstraling

Praktische Workshop Groep Dagdeel

Hoe denk je dat je overkomt? Hoe wil je overkomen en hoe kom je daadwerkelijk over? Deze workshop biedt deelnemers een verrassende kijk op zichzelf en op elkaar.

Lees verder

Zij worden zich bewust van het effect van kleding op uitstraling en impact. De ‘eigen’ eigenheid wordt herkend én erkend. De workshop is zowel leuk als informatief en wordt regelmatig ingezet bij teambuildings- en relatiedagen. De deelnemers krijgen veel persoonlijke aandacht en praktische tips. Authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig overkomen staat centraal.

“Dank je wel voor alle tips en trucs en de prettige manier van presenteren, Lida. We zijn bewuster naar onszelf gaan kijken. Ook is de teamgeest verder versterkt. Het is grappig, dat we nu ook bij elkaar meer letten op wat we dragen en er opmerkingen over maken. Doordat we ons beter en steviger kunnen profileren, zijn we meer zichtbaar geworden binnen de organisatie!”

Marjan Wegdam, projectsecretaris
Schuytgraaf, Gemeente Arnhem

Marijke Heijndrijk over meer charisma ontwikkelen voor organisties

“Lida heeft vier maal een workshop verzorgd voor klanten van mijn bureau. Zij weet op inspirerende wijze te vertellen waar op te letten bij het kiezen van kleding. Lida laat de deelnemers in een oogopslag zien, welke effecten bereikt kunnen worden met soms minimale wijzigingen.

Een aanbevelenswaardige workshop voor iedereen die zijn/haar persoonlijke presentatie van belang vindt.”

Marijke Heijndijk, Directeur
Heijndijk Communicatie Consult BV

Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Overtuigen door uitstraling

Interactieve presentatie Groep 0,5 tot 1,5 uur

Voor grote én kleine groepen verzorgt Lida van Doorn interactieve presentaties. Zo spreekt zij op seminars, personeelsdagen en netwerkbijeenkomsten. Het thema wordt afgestemd op je specifieke wensen.

Lees verder

Rode draad is inzicht geven in de effecten van uitstraling op communicatie en persoonlijke effectiviteit. Tevens het geven van handvatten voor het versterken van charisma, uitstraling en visuele overtuigingskracht.

Cees Onderwater over meer charisma ontwikkelen voor organisties

“De presentatie over charisma is naast erg leuk, ook heel illustratief. Bij de algemene richtlijnen voor uiterlijk, houding, kleding enz. heeft iedereen wel min of meer een beeld. Maar het wordt pas écht inzichtelijk als je de concepten levend ziet uitgebeeld. En precies dát gebeurt tijdens de presentatie, helder, treffend en onderhoudend toegelicht door Lida.”

Cees Onderwater, Project Manager FATCA,
Rabobank Nederland

Je kunt Lida van Doorn ook boeken via het sprekersbureau ZijSpreekt.

Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Het Fundament voor Charisma

Online charisma training Individueel 3-4 uur

Met onze online charisma training leg je de basis voor een sterke, overtuigende en aantrekkelijke uitstraling. Een speciale kick-off is mogelijk.

Lees verder

Je ontdekt hoe je met kleding je persoonlijkheid versterkt. Je leert zien welke kleding bij je past en waarom. Met een frisse blik ga je naar jezelf en kleding kijken. De training geeft handvatten om het beeld dat je neerzet positief te managen. Beeld, persoonlijkheid en boodschap gaan elkaar versterken.

Aan het eind van de training ontvang je je persoonlijke CharismaGids. In dit online naslagwerk vind je overzichtelijk en snel waarop je bij de aanschaf van een bepaald kledingstuk dient te letten. Zo kies je altijd wat bij je past, online en offline.

De online training is te combineren met een kick-off zoals een workshop of interactieve presentatie. De investering voor de online training ‘Het Fundament voor Charisma’ gaat per staffel.

Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Het beeldverhaal

Fotoanalyse 1 of meer foto’s Binnen 7 dagen

Brengt de foto de boodschap over die het over moeten brengen? Wat zegt het over persoonlijk imago, campagne of bedrijfsidentiteit? Een goed gekozen beeld kan het verschil maken.

Lees verder

Met de fotoanalyse krijg je feedback over de beeldtaal van de foto in relatie met het doel waarvoor de de foto wordt gebruikt.
Elke foto vertelt een verhaal, bewust en onbewust. Op grond van het beeld trekken we conclusies. Zo kan een beeld uitnodigen tot het lezen van een tekst of aanzetten tot het ondernemen van actie. Dezelfde foto is om die reden niet voor alle doeleinden geschikt of overal plaatsbaar.

Punten die bij de analyse aan de orde komen:

 • Boodschap foto in relatie tot doel
 • De setting
 • Uitstraling afgebeelde persoon of personen
 • Aanbevelingen ter optimalisatie

Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Beeldverhaal website

Fotoanalyse 1 website In overleg

De visuele identiteit is een belangrijk element als het gaat om de identiteit van een bedrijf of organisatie. Brengen de foto’s op de website de boodschap over die het over moet brengen?

Lees verder

We analyseren foto’s op beeld, boodschap en perceptie. Daarbij doen we aanbevelingen ter verbetering. De bedrijfsidentiteit, hoe je als organisatie gezien wilt worden en bekend wilt staan, is de leidraad.
Wij zorgen ervoor dat het beeldverhaal eenduidig wordt.

Bij de evaluatie en gaan we in op onderstaande aspecten:

 • Beeld en boodschap
 • De compositie
 • De setting
 • De profilering van de personen op de foto
 • Aandachtsgebied van de kijker en gewenste kijkrichting
 • Eenduidigheid en consequentie
 • Aanbevelingen

Geef in je bericht aan van welke website, of van welke pagina’s van een website, je de foto’s wilt laten analyseren. Je ontvangt vervolgens een offerte op maat.

Wil je een offerte aanvragen of meer informatie?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Uniformiteit versus individualiteit

Advies bedrijfskleding In overleg In overleg

Levert de ‘wij-uitstraling’ een sterk en overtuigend beeld op? Uniforme kleding dient zowel het belang van het bedrijf als het individu te dienen en in positieve zin bij te dragen aan beeldvorming en persoonlijke effectiviteit.

Lees verder

Als de eenvormigheid niet iedereen recht doet, kan uniforme kleding nadelig werken voor de bedrijfsuitstraling of uitstraling van de groep en problemen opleveren voor de persoonlijke effectiviteit. De kracht van het individu wordt tekort gedaan. Sta als organisatie stil bij de mate waarin je eenvormigheid in kleding moet doorvoeren. Wij bieden ondersteuning bij meer personalisering van uniforme kleding, zodat zowel recht wordt gedaan aan het beeld dat je als organisatie of groep wil uitdragen als aan de identiteit van het individu.

Wij analyseren de kleding op vormgevingsaspecten. Bij de evaluatie gaan we onder meer in op onderstaande aspecten:

 • Ontwerp
 • Eenvoudige personalisering van het ontwerp
 • Aanbevelingen

Wil je meer informatie en de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen

Jouw vraag en onze expertise

Training op maat In overleg In overleg

Vind je niet wat je zoekt of wijken je wensen af van de hierboven beschreven diensten? Neem contact op. We denken graag met je mee.

Lees verder

Zo verzorgt Lida één- en meerdaagse trainingen en is ze onder meer inzetbaar bij debat-, persoonlijke effectiviteits- en leiderschapstrainingen.

Renske Burgerhout over meer charisma ontwikkelen voor organisties

“Het was weer een waardevolle aanvulling om Lida zowel een presentatie als een workshop te laten verzorgen voor wethouders. Juist in de politiek ligt de focus nog wel eens teveel op de inhoud en te weinig op de uitstraling. Ze weet bij iedereen op een inspirerende wijze (in een korte tijd) een nieuwe manier van kijken naar zichzelf bij te brengen.”

Renske Burgerhout, Senior staff education & training at CDA

Wil je de mogelijkheden bespreken?
Stuur ons een bericht of neem contact op via:

070 346 57 73
info@charismagids.nl

Bericht versturen