Test je authenticiteit

Test: hoe authentiek ben jij in denken en doen?

Authenticiteit is een essentieel kenmerk van charisma. Je bent authentiek als je ‘echt’ bent en ook zo overkomt, als je je ware zelf toont. Hoe goed ken jij jezelf en zijn je gedrag en keuzes in overeenstemming met je innerlijk?

Met het invullen van onderstaande test ontdek je hoe authentiek je bent in denken en doen. Ben jij jezelf binnen een groep? Durf jij het oneens te zijn met de mening van anderen? Hoe autonoom handel je? Deze test gaat niet over uitstraling of over het beeld dat je neerzet.

Hoe authentiek ben jij?

Wetenschappelijke test

Professor Roos Vonk

Roos Vonk heeft deze authenticiteitstest ontwikkeld. Roos is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar onder meer de eerste indruk, zelfkennis en gedragsverandering en heeft haar test aan ons beschikbaar gesteld.

Test je authenticiteit

Geef aan in hoeverre je het eens bent met de twaalf uitspraken. Antwoord spontaan, denk niet te lang na. Op basis van je antwoorden krijg je een authenticiteit score. Deze score geeft je een indicatie hoe authentiek je bent. In hoeverre je weet wie je bent en of je buitenkant, je gedrag, in overeenstemming is met je binnenkant.

Authenticiteits test - Roos Vonk
0% voltooid
1 van 12
Mensen die mij goed kennen, zouden raar opkijken als ze wisten wat er soms allemaal in mij omgaat.

© Roos Vonk. Deze test is deels gebaseerd op een test van Prof. Michael Kernis.

Categorieën Blog