Opleidingen tot Charisma coach

Charisma versterkt je zelfbewustzijn, overtuigingskracht en persoonlijke effectiviteit. Als Charisma coach leer je de uitstraling van je klanten te versterken en beeld, persoonlijkheid en boodschap met elkaar in balans brengen. Een karaktervolle profilering draagt bij aan het bereiken van persoonlijke doelen en zorgt ervoor dat mensen sterker en blijer in het leven staan en gelukkiger zijn met zichzelf.

Wil je:

 • je ontwikkelen op het gebied van charisma?
 • mensen helpen met hun uitstraling?
 • je onderscheiden in de markt?
 • anderen in hun kracht zetten?
Onze charisma opleidingen bieden je de kennis en vaardigheden om bij iedereen het charisma, zelfvertrouwen en de visuele overtuigingskracht te vergroten.

Versterken van authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid

Bij charisma draait het om uitstraling en echtheid. Een charismatische uitstraling krijg je door een authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig beeld neer te zetten. In het versterken van authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid ben je na het volgen van deze opleidingen een deskundige.

Om een charismatische uitstraling te creëren is het belangrijk om bewust en objectief te kunnen kijken. Pas dan ben je in staat op elk gebied van de persoonlijke visuele presentatie doeltreffende en onderbouwde adviezen te geven die de persoonlijkheid versterken. Als je je enkel laat leiden door je gevoel, kies je niet automatisch voor dat wat bij de ander past en zijn of haar charisma en persoonlijke effectiviteit vergroot.

Een uitstraling is nooit goed of fout, wel aantrekkelijk of niet-aantrekkelijk, effectief of niet-effectief. Het gaat erom dat je leert zien en ook je klanten laat ervaren en ontdekken hoe je met kleding, houding en beweging je impact vergroot.

De unieke Recht-Rond Formule

Om te leren zien welke kleding en accessoires de persoonlijke uitstraling en charisma vergroten, heeft Lida van Doorn de Recht-Rond Formule ontwikkeld. Met de systematiek van deze formule behaal je bewust en niet bij toeval het gewenste resultaat. Uit ervaring weet Lida dat deze methodiek, die gebaseerd is op wetmatigheden en een objectieve manier van kijken, klanten enorm aanspreekt.

Bij de Recht-Rond Formule maken we onderscheid tussen het gebied boven en onder de taille. Je hoofd, zo kenmerkend voor je eigenheid en altijd zichtbaar, vormt de basis voor zowel kleding- als accessoirekeuze die de persoonlijkheid en aantrekkelijkheid versterken. De vorm van het hoofd en de gezichtskarakteristieken spelen de hoofdrol.

Van de theorie die ervan uitgaat dat je met kleding moet compenseren waar het lichaam als ideaalbeeld in tekort zou schieten, zoals de theorie van appel- en peervorm, is Lida geen voorstander. Haar methodiek gaat uit van het standpunt dat je juist de lijnen en vormen van hoofd en lichaam moet volgen om een karakteristiek totaalbeeld neer te zetten. Harmonie is de sleutel voor een charismatische uitstraling.

De beproefde Recht-Rond Formule van Lida van Doorn wordt je kompas, je hebt een grondig plan van aanpak en werkt met de klant in heldere stappen naar een duidelijk doel toe. Met kleding en accessoires leg je een stevig fundament voor een charismatische uitstraling. In elk sfeergebied, bijvoorbeeld casual of zakelijk, in elke kledingcategorie en voor elke gelegenheid en doel weet je onderbouwde keuzes te maken die de persoonlijkheid versterkt

Houding, beweging en gezichtsexpressie

Dat wat je draagt is van grote invloed op je lichaamshouding en beweging, je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Om die reden is kleding de basis voor het versterken van authenticiteit en visuele overtuigingskracht. Houding, beweging en gezichtsexpressie completeren het beeld dat je neerzet.

Iedereen heeft een eigen, natuurlijke manier van bewegen, passend bij zijn of haar lichaamsbouw en persoonlijkheid. Wie dit optimaal benut, komt boeiend en authentiek over, vangt makkelijk aandacht en houdt deze ook vast. Om je klanten optimaal te kunnen adviseren om energiek, aantrekkelijk en overtuigend over te komen, leert Lida jou hoe je hun houding en beweging traint zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke en authentieke manier van bewegen.

Voor wie zijn de Charisma coach-opleidingen

 • Je wilt een specialist zijn op je vakgebied
 • Je durft bewust naar jezelf te kijken en gaat voor persoonlijke ontwikkeling en groei
 • Je bent empathisch en oprecht geïnteresseerd in de ander
 • Je kunt goed luisteren
 • Je laat anderen in hun waarde
 • Je wilt mensen met behulp van hun uitstraling helpen hun dromen en ambities waar te maken
 • Je wilt je klant in zijn of haar kracht zetten

Lida van Doorn, je trainer, coach en mentor

Boek Werk aan je charisma

Lida van Doorn is dé autoriteit op het gebied van Charisma-management en auteur van de boeken Werk aan je charisma en Overtuigen door uitstraling. Al meer dan 25 jaar traint ze mensen uit het bedrijfsleven, bestuurders en ondernemers in charisma en visuele overtuigingskracht. Ze startte haar loopbaan als docent mode, kleding en modepresentatie. Vervolgens opende ze haar ontwerpstudio met winkel, waar ze persoonlijke kledingstukken ontwierp voor zakelijke doeleinden, speciale gelegenheden en voor op de bühne. Al snel verlegde ze het accent van kledingontwerpen naar training en coaching.

Met haar als trainer en mentor ben je verzekerd van een professionele, integere en inspirerende begeleiding. Kwaliteit staat bij Lida hoog in het vaandel. Ze is een gepassioneerde vakvrouw en sterk in kennisoverdracht. In een kort tijdsbestek is ze in staat haar kennis en kunde helder, inzichtelijk en toepasbaar over te brengen. Zij staat voor een persoonlijke en betrokken aanpak.

Hieronder het gesprek met Paul van Liempt naar aanleiding van het verschijnen van haar boek Werk aan je charisma. Centraal staat de vraag: Is charisma te leren?

Interviews over haar visie en expertise zijn onder meer verschenen in NRC, Trouw, AD, Focus CEO, BNR, RTLNieuws en EenVandaag. Deze en andere interviews kun je bekijken op onze In de media pagina.

Duurzame kledingstijl

Werken aan een charismatische kledingstijl is ook werken aan een duurzame kledingstijl. Een kledingkast gevuld met blijvertjes maakt van een garderobe een duurzame garderobe. Met het toepassen van de Recht-Rond Formule en het creëren van een charismatische kledingstijl bij je klanten, draag je een steentje bij aan minder uitputting van de aarde en het verminderen van de gigantische textiel afvalberg.

De opleidingen

Er zijn drie opeenvolgende opleidingen: Charisma coach – Basic, Charisma coach – Advanced en Charisma coach – Expert. Je breidt je expertise steeds verder uit.

Elke opleiding wordt afgesloten met een praktische toets om te kunnen beoordelen of de doelen zijn bereikt. Als je een opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat en en een vignet voor je website, zodat je kunt aangeven dat je door CharismaGids.nl bent opgeleid.

De trainingen zijn zowel op locatie als online. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je zelf actief met de diverse opdrachten en oefeningen aan de slag gaat. Kijken en vergelijken, zien, ervaren en ontdekken, het zijn de pijlers van de Charisma coach opleidingen.

Alles wat je leert om bij de klant toe te passen, pas je eerst ook bij jezelf toe. Je doorloopt zelf het proces, zodat je weet wat de klant beleeft. Tijdens de opleidingen leer je dus ook om je eigen persoonlijkheid te versterken, beeld en boodschap met elkaar in balans te brengen en je als charisma coach authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig profileren.

Charisma coach – Basic

Met de Basisopleiding richt je je op het gebied boven de taille, het gebied waar de meeste aandacht naar toe gaat in het persoonlijk contact. Je leert zien wat de verschillende aspecten van kleding met en voor je klanten doen.

Lees verder

Alles wat je leert om bij de klant toe te passen, pas je ook bij jezelf toe. Zo versterk je ook je eigen uitstraling en overtuigingskracht.

 • Je leert bewust en objectief naar jezelf, naar de ander en naar kleding kijken. Je leert voorkeuren, vooroordelen en associaties loslaten, waardoor je objectief advies geeft.
 • Je krijgt technieken om ook jouw klanten objectief naar zichzelf en kleding te laten kijken en vooroordelen los te laten.
 • Je leert de profielkenmerken van jezelf en van je klanten herkennen, zodat je de Recht-Rond Formule effectief kunt toepassen en een charismatische uitstraling creëert.
 • Je leert kledingstukken voor boven de taille analyseren op vormgevingselementen zoals materiaal, dessin en volume en herkent de impact ervan op de uitstraling.
 • Je ziet en herkent welke kledingstukken met de ene klant wel en met de andere klant niet matchen en zijn of haar authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid versterken.
 • Je ontwikkelt oog voor detail.
 • Je leert klantgericht werken, luisteren naar de klant en hem of haar zich goed laten voelen tijdens het advies.
 • Je ontvangt je eigen gepersonaliseerde CharismaGids en KledingChecker.

Je leert werken met het online Klantendossier. Hierin kun je jouw adviezen noteren en beschik je per klant over een persoonlijke CharismaGids en KledingChecker. Handige online tools die je helpen om je klanten deskundig te adviseren.

Investering
€ 2497,- exclusief btw.

Inclusief:

 • Trainingsmateriaal; onder meer online video’s met oefeningen en het boek Werk aan je charisma.
 • Eén-op-één trainingsdag op Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest, een rustieke en inspirerende locatie, met lunch, koffie, thee en versnaperingen. Je gaat een dag intensief met Lida aan de slag. Je krijgt veel informatie, oefeningen en feedback.
 • Drie uur begeleiding online. De opdrachten die je van Lida krijgt, evalueer je in één-op-één videogesprekken.
 • Een online Eindtoets waarin je kennis en vaardigheden worden beoordeeld.
 • Testmateriaal voor het bepalen van gezichtskarakteristieken.
 • Een persoonlijke CharismaGids en KledingChecker om je eigen uitstraling te versterken.
 • Certificaat Charisma coach – Basic, als bewijs dat je de opleiding hebt afgerond.
 • Vignet Charisma coach – Basic om op je website te plaatsen als je de opleiding hebt afgerond.
 • Drie maanden gebruik van het online Klantendossier.

Charisma coach – Advanced

Je gaat nu met het totaalbeeld aan de slag. Alle onderdelen van de garderobe komen aan bod. Je ziet, ontdekt en ervaart hoe beeld, persoonlijkheid en boodschap elkaar versterken en hoe je jouw klanten hierin optimaal adviseert.

Lees verder

Je leert luisteren naar de problematiek van de klant en de verbinding leggen met de uitstraling. Je krijgt inzicht in het effect van het uiterlijk op het innerlijk, op communicatie en op de persoonlijke effectiviteit.

Tijdens de opleiding oefen je veel in de praktijk. Je aanpak en gegeven adviezen worden door Lida met je geëvalueerd.

 • Je ontdekt hoe je de Recht-Rond Formule toepast op kledingstukken onder de taille
 • Je leert alle kenmerkende karakteristieken van jezelf en van je klanten herkennen en de optimale match maken met kleding, sieraden en accessoires.
 • Je krijgt inzicht hoe je lichaamsverhoudingen in balans brengt.
 • Je leert hoe je de bestaande garderobe van de klant kloppend maakt aan zijn of haar persoonlijke karakteristieken.
 • Je leert ijzersterke kledingcombinaties maken en de uitstraling afstemmen op doel, doelgroep en gelegenheid.
 • Je ontdekt hoe je met kleding of accessoires een personal brand creëert.
 • Je krijgt inzicht in het effectief invloed uitoefenen op beeld en boodschap.
 • Je leert technieken om een klant meer in zijn of haar kracht te zetten, zodat uiterlijk en innerlijk elkaar gaan versterken.

Na deze opleiding ben je in staat een charismatische uitstraling te creëren en de authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid te vergroten. Je kunt beeld, persoonlijkheid en boodschap met elkaar in balans brengen en de klant helpen zijn impact te managen.

Investering
€ 4720,- exclusief btw.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Wil je de opleidingen Charisma coach – Basic en Advance volgen? Je kunt de opleidingen combineren. Dit bespaart je tijd en geld. Vraag naar de mogelijkheden.

Inclusief:

 • Eén-op-één trainingsdag op Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest met lunch, koffie, thee en versnaperingen. De verschillende kledingstukken, sieraden en accessoires van een garderobe worden onder de loep genomen. Daarbij leer je klant-, doel- en oplossingsgericht werken.
 • Zes uur begeleiding online. Met je kennis en inzichten ga je in de praktijk aan de slag. Lida ondersteunt online jouw leertraject in één-op-één videogesprekken.
 • Twee dagdelen oefenen met proefpersonen op een locatie in overleg, waarbij Lida je feedback geeft over je aanpak.
 • Een stappenplan waarmee je op eenvoudige wijze de kledingstukken van je klant naloopt en een garderobe creëert die de uitstraling versterkt.
 • Uitgewerkt persoonlijk advies over kleding, sieraden, accessoires en combinaties die jouw eigen uitstraling versterkt.
 • Eindtoets waarin je kennis en vaardigheden worden beoordeeld.
 • Certificaat Charisma coach – Advanced, als bewijs dat je de opleiding hebt afgerond.
 • Vignet Charisma coach – Advanced om op je website te plaatsen als je de opleiding hebt afgerond.

Charisma coach – Expert

Als expert leer je optimaal invloed uitoefenen op de non-verbale communicatie van je klanten. Je gaat je richten op lichaamshouding, beweging en gezichtsexpressie.

Lees verder

Houding, beweging en expressie completeren het beeld dat je klant, maar ook jij als coach, neerzet. Het beïnvloedt de communicatie en de persoonlijke effectiviteit. Mensen die wij als charismatisch ervaren, zijn niet alleen authentiek, maar ook expressief en energiek. Ze zijn sterk in hun mimiek en maken gebruik van ondersteunende gebaren. Als charisma coach – Expert heb je de expertise om je klanten met alle facetten van de persoonlijke uitstraling te helpen en hun charisma en visuele overtuigingskracht een boost te geven.

 • Je ontdekt de relatie tussen persoonlijkheid, lichaamsbouw, houding en beweging en leert hierbij rekening houden met je adviezen.
 • Je wordt je bewust van de invloed van kleding en schoeisel op houding en beweging.
 • Je krijgt grip op hoe je houding en beweging positief beïnvloedt.
 • Je krijgt inzicht in de relatie tussen woorden, gebaren en gezichtsexpressie. Je leert hoe je hier consistentie in aanbrengt en de communicatie en overtuigingskracht van je klant versterkt.
 • Je leert hoe je ruimte inneemt, aandacht vangt en vasthoudt en de technieken om dit over te brengen aan je klant.
 • Je ontdekt hoe je een energieke en positieve uitstraling creëert.
 • Je leert op positieve wijze feedback geven.

Als charisma coach – Expert onderscheid je je in de markt, omdat je niet alleen de uitstraling met kleding en accessoires vergroot, maar ook de houding en beweging van je klanten versterkt.

Je oefent veel met het beoordelen en analyseren van beeldmateriaal en met diverse personen in de praktijk.

Investering
€ 3226,- exclusief btw.
Betaling in termijnen is mogelijk.

Wil je de opleidingen Charisma coach – Basic, Advance en Expert volgen? Je kunt de opleidingen combineren. Dit bespaart je tijd en geld. Vraag naar de mogelijkheden.

Inclusief:

 • Eén-op-één trainingsdag op Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest met lunch, koffie, thee en versnaperingen. Samen met Lida focus je je een dag op houding, beweging en gezichtsexpressie en het effect ervan op communicatie en persoonlijke effectiviteit.
 • Drie uur begeleiding online. De oefeningen die je van Lida krijgt, evalueer je in één-op-één videogesprekken waar je met al je vragen terecht kunt.
 • Eén dagdeel begeleiding van Lida op een locatie in overleg, waarin je met proefpersonen aan de slag gaat.
 • Eindtoets waarin je kennis en vaardigheden worden beoordeeld.
 • Trainingsmateriaal
 • Certificaat Charisma coach – Expert, als bewijs dat je de opleiding hebt afgerond.
 • Vignet Charisma coach – Expert om op je website te plaatsen als je de opleiding hebt afgerond.

Online klantendossier met CharismaGids en KledingChecker

Na het succesvol afronden van de opleiding Charisma coach – Basic bestaat de mogelijkheid je te abonneren op het online klantendossier. Een CRM-systeem dat we speciaal voor charisma coaches hebben ontwikkeld. Het helpt je je onderneming overzichtelijk en gestructureerd te runnen. Dit klantendossier bevat voor elke klant van jou een gepersonaliseerd dossier met onder meer een CharismaGids en KledingChecker. Deze online tools helpen je bij je adviezen.

De CharismaGids is een persoonlijk naslagwerk waarin zowel de uiterlijke karakteristieken als de kledingkenmerken van de klant zijn samengevat. Het is opgesplitst in kledingcategorieën en geeft je een overzichtelijk beeld van wat bij hem of haar past. Met de KledingChecker controleer je snel en eenvoudig of een kledingstuk het charisma van de klant vergroot. Handig bij een garderobereview of aankoopadvies. Daarbij kun je in het klantendossier al jouw specifieke adviezen, van kleding tot accessoires, documenteren en categoriseren. Je adviezen kun je online met je klant delen. Via de CharismaBuddy app zijn deze voor je klant makkelijk in te zien.

Verdiepingsmodules

Het is mogelijk naast de opleidingen verdiepingsmodules te volgen zoals:

 • Het leren geven van interactieve presentaties
 • Het geven van effectieve workshops, online en offline

Je online uitstraling als charisma coach

Wil je je ook online beter profileren? We kunnen je helpen bij het ontwikkelen of aanpassen van je website, zodat je jezelf als coach ook online overtuigend neerzet. In een persoonlijk gesprek met Roeland de Vos, onze webdesigner die zich bezig houdt met de online uitstraling van personen en bedrijven, kun je jouw wensen en doelen bespreken. Hij denkt met je mee en biedt je een persoonlijk plan van aanpak om jouw website authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig te laten overkomen en is afgestemd op je doelgroep.

Wil je je als professional onderscheiden in de markt?

Lida van Doorn

Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je leren van de jarenlange ervaring van Lida van Doorn? Plan een virtueel kopje koffie met haar. Lida hoort graag over je doelen en vertelt je met plezier meer over de opleidingen. Natuurlijk kun je haar ook bellen op 070 346 57 73 of mailen naar lida@charismagids.nl

Heb je interesse in de opleidingen?

Drink een virtueel kopje koffie.

Plan een belafspraak

De inschrijving is gesloten

Meld je aan voor de wachtlijst.

Aanmelden - belangstellende opleiding
Algemene voorwaarden
Aanmelden nieuwsbrief

De inschrijving sluit over

Er zijn maximaal 4 plekken beschikbaar

Heb je interesse in de opleidingen?

Kennismaken met Lida?
Selecteer een datum en tijdstip om je gesprek in te plannen.

Plan een belafspraak