Test: hoe authentiek ben jij in denken en doen?

Authenticiteit is een essentieel kenmerk van charisma. Je bent authentiek en charismatisch als je ‘echt’ overkomt en je ware zelf toont. Je persoonlijkheid is zichtbaar. In onze blog Wat is de betekenis van authentiek en wat brengt authentiek zijn je? hebben we besproken wat het belang van authentiek zijn is.

Met het invullen van deze test ontdek je hoe authentiek je bent in denken en doen. Ben jij jezelf binnen een groep? Durf jij het oneens te zijn met de mening van anderen? Hoe autonoom handel je? Deze test gaat niet over uitstraling, niet over het beeld dat je neerzet, gedrag staat centraal.

Hoe authentiek ben jij?

Wetenschappelijke test

Professor Roos Vonk

Professor Roos Vonk heeft onderstaande test ontwikkeld en aan ons beschikbaar gesteld. Roos is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet wetenschappelijk onderzoek naar onder meer: de eerste indruk, zelfkennis en gedragsverandering.

Test je authenticiteit

Geef aan in hoeverre je het eens bent met de twaalf uitspraken. Antwoord spontaan en denk niet te lang na. Op basis van je antwoorden krijg je een authenticiteit score. Deze score geeft je een indicatie hoe authentiek je bent. In hoeverre je weet wie je bent en of je buitenkant, je gedrag, congruent is met je binnenkant.

Authenticiteits test - Roos Vonk
0% Compleet
1 of 12
Mensen die mij goed kennen, zouden raar opkijken als ze wisten wat er soms allemaal in mij omgaat.

© Roos Vonk. Deze test is deels gebaseerd op een test van Prof. Michael Kernis.

© Authenticiteitstest – Roos Vonk. Deze test is deels gebaseerd op een vertaling van een Amerikaanse test van Prof. Michael Kernis.