Personal branding; maak jezelf zichtbaar

Zet jezelf als professional overtuigend neer

De manier waarop je jezelf presenteert, bepaalt hoe de ander jou ervaart.
 • Zien anderen je zoals je bent en wilt zijn?
 • Worden je voorstellen op vergaderingen op juiste waarde geschat?
 • Komen je talenten tot hun recht?
 • Voel je je zeker over je uitstraling?

Jouw uitstraling is een bijzonder belangrijk element in de communicatie en beïnvloedt je persoonlijke effectiviteit. De manier waarop je jezelf presenteert, bepaalt hoe de ander jou ervaart. Het heeft grote invloed op de interactie en is cruciaal voor hoe men je boodschap waardeert en interpreteert. Beeld, persoonlijkheid en boodschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Personal branding is voor iedere professional van belang.

Versterk met je uiterlijk je innerlijk

Werken aan een charismatische uitstraling vergroot je overtuigingskracht en persoonlijke effectiviteit. Persoonlijke kracht bestaat uit innerlijke én uiterlijke factoren. Een karaktervolle profilering draagt bij aan het bereiken van je doelen. Pas als je binnen- en je buitenkant met elkaar in balans zijn, kun je jezelf volledig ontplooien en komen je talenten tot hun recht. Innerlijk en uiterlijk versterken elkaar.

Het mooie is dat als je met de buitenkant aan de slag gaat er ook allerlei andere processen op gang komen, die van invloed zijn op je persoonlijke stijl en mindset. Het heeft een positieve impact op ‘je zijn’, je zelfvertrouwen en het je goed voelen. Je werkt als het ware van buiten naar binnen.

Personal branding en charisma

Een charismatische uitstraling krijg je door een authentiek, aantrekkelijk en geloofwaardig beeld van jezelf neer te zetten. Het gaat erom dat je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Het uitgangspunt is niet dat je moet opvallen, maar dat je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Hoe hoger je komt op de carrièreladder, hoe belangrijker het is om authentiek te zijn en te blijven. Je redt het niet als je ver van jezelf afstaat en er veel van je wordt verwacht.

Manon Burger

We hebben een coach voor het werk, sport, dieet of geestelijk welzijn. Waarom niet voor het uiterlijk en je presentatie, die iedere dag bepalen hoe jij overkomt op anderen en welke versie je van jezelf laat zien? In een druk leven heeft Lida’s hulp mijn kledingkeuze versimpeld en daar voel ik me vrolijker en sterker bij.

Manon Burger, Marketing Directeur, Elsevier

Ons plan van aanpak voor het personal branding traject

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we je wensen en de mogelijkheden voor het versterken van je persoonlijke uitstraling, je zichtbaarheid en visuele overtuigingskracht, offline en online. We gaan voor een volledige aanpak.

De rode draad is het versterken van authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid. Leren kijken staat in de trainingen en adviezen centraal. Kijken naar jezelf, naar vormgevingsaspecten van kleding, je houding en beweging en naar het beeld dat je neerzet. Door bewust en objectief te kijken, oog te hebben voor detail, ben je in staat de impact van je uitstraling te managen.

De mogelijkheden voor het traject op maat

Creëer een charismatische kledingstijl

Je kleding en accessoires zijn de basis voor een authentieke, aantrekkelijke en overtuigende uitstraling. Het bepaalt in sterke mate het beeld dat je neerzet en hoe jij en je boodschap bij de ander overkomen.

Lees verder

Met een frisse blik ga je naar jezelf en kleding kijken. Met Lida’s beproefde Recht-Rond Formule leer je op een snelle en systematische wijze zien en ontdekken wat de diverse vormgevingsaspecten in kleding en accessoires met je uitstraling doen. Je krijgt inzicht in hoe je zelf het beeld en de boodschap bepaalt en daarop effectief invloed uitoefent. Haar formule en constructieve aanpak zorgen zowel voor resultaat als plezier tijdens de gezamenlijke ontdekkingstocht.

Je ontwikkelt je eigen charismatische kledingstijl die jouw persoonlijkheid en boodschap onderstreept.

Het resultaat:

 • Je kleding en accessoires versterken je authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid
 • Uit het grote kledingaanbod kun je gericht kiezen
 • Je creëert een duurzame garderobe
 • Je bent in staat ijzersterke combinaties te maken en weet welke indruk je met de diverse outfits maakt
 • Je ontdekt je personal brand

Ruimte innemen en aandacht vangen

Iedereen heeft een eigen, natuurlijke manier van bewegen, passend bij zijn of haar lichaamsbouw en persoonlijkheid. Wie zijn natuurlijke manier van bewegen optimaal benut, komt niet alleen boeiend en authentiek over, maar vangt ook makkelijk aandacht en houdt deze vast.

Lees verder

Je ontdekt hoe je met je houding, beweging en expressie jouw authenticiteit, aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid versterkt.

Doelgericht werk je aan een goede lichaamshouding, een zelfbewuste natuurlijke loopbeweging en zelfverzekerde ondersteunende gebaren. Jouw eigenheid is hierbij leidend. Daarbij letten we ook op je kleding en schoeisel. Er is altijd een wisselwerking tussen kleding, persoonlijkheid, lichaamshouding en beweging.

De kracht van deze training ligt in de vele praktische oefeningen.We richten ons op situaties uit de dagelijkse praktijk of op specifieke casussen die jij aandraagt zoals het geven van een presentatie.

Mogelijke onderdelen van het programma:

 • Je entree
 • De wijze waarop je zit en staat
 • Je gezichtsexpressie
 • Zelfbewust ruimte innemen, aandacht vangen en vasthouden
 • Het brengen van consistentie tussen persoonlijkheid, beeld en boodschap

Een overtuigende uitstraling op LinkedIn

Wat zegt jouw LinkedIn profielfoto over jou? Brengt het de boodschap over die je wilt? De uitstraling van zowel je profiel- als omslagfoto zijn enorm belangrijk, ze zijn het eerste wat men ziet op je LinkedIn pagina. Je foto’s bepalen voor een groot deel hoe mensen je profiel lezen en hoe competent zij je voor een functie vinden.

Lees verder

Jouw foto’s kun je afstemmen op mogelijke opdrachtgevers of bijvoorbeeld recruiters die jouw profiel screenen. We helpen je bij de keuze voor de meest overtuigende profielfoto.

Bij de fotoselectie kijken we naar de totale uitstraling van de foto en naar de onderdelen die de uitstraling bepalen, zoals je kleding, houding, gezichtsexpressie en de achtergrond. We onderbouwen het advies. Daarnaast creëren we een unieke omslagfoto voor je LinkedIn profiel die je personal brand versterkt.

Videobellen met charisma

Hoe kom je over tijdens een Zoom meeting met collega’s of een training via Teams? Online vergaderen, overleggen of presenteren is heel anders dan in een fysieke groep. We zorgen ervoor dat je je zeker voelt over je uitstraling.

Lees verder

Effectieve non-verbale communicatie is online essentieel. Je krijgt feedback op hoe je overkomt en ontvangt onderbouwd advies om je visuele overtuigingskracht te versterken. We kijken naar oogcontact, energie uitstraling en je kleding. Ook het totaalbeeld komt aan bod, zoals je achtergrond en wat lichtval met het beeld dat je neerzet doet.

Iris Korver over personal branding

Lida heeft mij, in korte tijd, enorm geholpen om mij zekerder te voelen tijdens het videobellen. Makkelijk uit te voeren tips hebben mij meer zelfvertrouwen gegeven en dat is te zien. Ik krijg complimenten van onder andere collega’s!

Iris Korver, Adviseur inzetbaarheid NS

Dirk Stellingwerf over personal branding

Ik had op korte termijn een aantal belangrijke presentaties en vroeg Lida voor advies over m’n uitstraling. Het resultaat was verbluffend en wierp zeker vruchten af.

Dirk Stellingwerf, Int. Accountmanager, Schaap Holland B.V.

E. Kamerbeek over personal branding

Ik ben heel blij met de tips van Lida, ik gebruik ze steeds. Ze maken een groot verschil!

E. Kamerbeek

Wil je werken aan je personal branding?

Je kunt alle bovenstaande aspecten van het personal branding traject aanpakken of een keuze maken. Plan een belafspraak met Lida voor persoonlijk advies hoe jij het beste je uitstraling, je zichtbaarheid en visuele overtuigingskracht vergroot en je impact managet.

Wil je jezelf onderscheidend en charismatisch neerzetten?

Krijg advies over de beste aanpak.

Plan een belafspraak met Lida